Σχολή Πεζικού

Αίθουσα Τιμών

Στον ιερό αυτό χώρο η μνήμη η δόξα, ο έπαινος, η αρετή είναι οι κυρίαρχες έννοιες. Στον χώρο αυτό τιμούμαι την ένδοξη ιστορία μας και τους ηρωικά πεσόντες της πατρίδας μας. Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του, εδώ πραγματοποιούνται οι τελετές επίδοσης των αποφοιτηρίων στους εκπαιδευόμενους Αξκούς και Υπαξκούς που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.
Απέναντί μας βρίσκεται η εικόνα του Αγ. Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού), που η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο, με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Σχολή, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας καθώς και πλήθος κόσμου.
Στις προθήκες που υπάρχουν αριστερά και δεξιά της αίθουσας περιέχονται άλμπουμ με φωτογραφίες των ένδοξων νεκρών, που αγωνίσθηκαν και έδωσαν τη ζωή τους στους πολέμους της χώρας μας.
Στις προθήκες αριστερά και δεξιά μας υπάρχουν παραστατικοί χάρτες με ανάγλυφες απεικονίσεις του εδάφους, της πολεμικής κατάστασης μεγάλων ιστορικών γεγονότων (η μάχη του ΣΚΡΑ – ΝΤΙ –ΛΕΓΓΕΝ Μαι. 1918, ΜΑΧΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1910-12, ΜΑΧΗ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 1912, ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΕΒ. 1913).
Σ’ αυτή την αίθουσα φυλάγονται οι αυθεντικές πολεμικές σημαίες ταγμάτων και συνταγμάτων που χρησιμοποιήθηκαν σε μάχες και αποτελούν Σύμβολα και πολύτιμα κειμήλια του ελληνικού Έθνους
Στις εντοιχισμένες μαρμάρινες πλάκες υπάρχουν οι επιγραφές των πολύνεκρων μαχών και των πολεμικών περιόδων, δείχνοντας τον απολογισμό του αίματος και της θυσίας σε κρίσιμες ώρες.